Hozzávalók:
20 dkg cukrozott gyömbér (reformélelmiszereket árusító boltokban megvásárolható), 12 dkg porcukor, 35 dkg vaj, 50 dkg liszt, 15 dkg dió, 1 csipetnyi só.
Elkészítése:
Vágjuk apró, körülbelül kétszer két milliméteres kockákra a cukrozott gyömbért, majd tegyük egy nagy tálba. Adjuk hozzá a porcukrot, az összevágott, szobahőmérsékletű vajat, sót, lisztet és a durvára felaprított diót.
Kezünkkel gyúrjuk össze alaposan, borítsuk egy deszkára, párszor sodorjuk át, majd tegyük egy tányérra. Fedjük le fóliával és legalább egy órára tegyük a hűtőszekrénybe.
Nyújtsuk ki a gyömbéres tésztát két centi vastagságúra, majd éles késsel vágjuk kétszer két centis kockákra. Tegyük sütőpapírral borított sütőlemezre, és előmelegített sütőben, 170 fokon süssük 15-20 percig, míg aranysárga színű nem lesz.
Ha elkészült hagyjuk kihűlni, majd tegyük öblös üvegekbe, hogy bepuhuljon.