Még nagyobb bírságot kér az Apple a Samsungra

Vágólapra másolva!
További 700 millió dollárt szeretne kártérítésként kapni a Samsungtól az augusztus végén megítélt egymilliárd dollár felett az Apple. Indul a szabadalmi per újabb köre.
Vágólapra másolva!

A korábban megítélt egymilliárd dollárnál is nagyobb kártérítést szeretne elérni az Apple a Samsung elleni szabadalmi perben. Egy pénteki bírósági meghallgatáson az Apple további 707 millió dollárral srófolná feljebb az összeget, míg a Samsung teljesen új per kiírását kérte - írja a BBC.

Az Apple álláspontja szerint a Samsung aránytalan nagy előnyökhöz jutott azzal, hogy az "iPhone- és iPad-klónokat értékesített a piacon", míg a Samsung szerint az előző eljárásban nem kezelték fair módon az álláspontját.

Egyáltalán nem meglepő, hogy a két gigász ismét egymásnak feszül a bíróságon, hiszen az augusztus végi ítélet után a Samsung rögtön kilátásba helyezte az újabb eljárást, különösen, ha az akkor még nem bemutatott iPhone 5 alkalmazza a Samsunghoz köthető LTE-kapcsolatot is.

Azóta tudjuk, hogy az Apple használja a technológiát, a Samsung pedig már közölte is, hogy vizsgálja a lehetőségét, hogy az iPhone 5-öt is felvegye a támadott készülékek és megoldások listájára. Ennek fényében érthető, hogy az Apple igyekszik még egy lapáttal rátenni a már megnyert ügyre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!