Volvo szerves anyagokból

Vágólapra másolva!
A Volvo minél több szerves anyag felhasználására törekszik autóiban, így például az új C70 kupé-kabiróban is.
Vágólapra másolva!

A február környékén forgalomba kerülő C70 kabrió volt az első olyan autó a Volvo kínálatában, amelynél törekedtek a lehető legtöbb szerves anyag felhasználására.

A svéd autógyár így vállal részt a járművek környezetkímélőbbé tételében, ugyanis minél több lebomló anyagot használnak, az autó szétbontásakor annál kevesebb veszélyes hulladék keletkezik.

A kabrió ajtajában például a textilborítás alatt, a műanyag panel helyett falemezt használtak, és a későbbi tervekben szerepel, hogy más alkatrészeket is fából, vagy faszármazékokból készítsenek el. Így például hasznosnak bizonyult a szójahab, amelynek felhasználása a Volvo szerint már nem is olyan távoli terv.

Egy átlagos méretű autó műanyag elemeinek elkészítéséhez körülbelül kétszáz liter nyersolajra van szükség, amely az autó lebontásával, és az alkatrészek újra nem hasznosításával súlyosan szennyezi a környezetet.

A természetes anyagok felhasználásának egyelőre az vethet gátat, hogy némelyikük jellegzetes szagot áraszt, magába szívja a nedvességet, illetve allergiát okozhat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről