Jövőre érkezik az Audi új zászlóshajója

Vágólapra másolva!
Megerősített hírek szerint 2010-ben érkezik az új Audi A8, várhatóan két dízel és két benzinmotorral, ám nem készül hibrid változat. Készül sport változat is, 620 lóerővel.
Vágólapra másolva!

A német Automobilwoche megerősített értesülései szerint, az Audi 2010-ben mutatja be új zászlóshajóját, az A8-at. Az új modell motorkínálata két dízel és két benzinmotorból áll majd, utóbbiakat a 3 literes, és a 4,2 literes V8-as képviselheti.

Nem lesz viszont hibrid A8, ami fontos döntésnek bizonyulhat, hiszen a BMW már készül a 7-es, a Mercedes-Benz pedig az S osztály hibrid verziójával. Lesz viszont sport változat, amelyet az S8 képvisel az 5 literes V10-es FSI motorral, és annak 620 lóerős teljesítményével.

Az Audi az üzemanyag-megtakarítást, amely szinte már kötelező kritériuma a kategóriának, start-stop rendszer beépítésével, valamint a térhálós alumíniumváz biztosította súlycsökkentéssel érné el.

A gyár egyelőre nem nyilatkozott arról, hogy hol és mikor mutatják be az új A8-at, valószínűsíthető azonban, hogy a szeptemberi Frankfurti Autószalonon már lesz valamilyen előfutára a modellnek.

Forrás: [origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!