A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
HUNLosonczi Dávid
19:55BirkózásTurpal Bisultanov-David Losonczi
NyílNyíl

Rekordbírságot kaphat a Toyota

Vágólapra másolva!
A japán autógyárnak egymilliárd dollárjába kerülhet egy négy éve húzódó ügye az Egyesült Államokban.
Vágólapra másolva!

A Wall Street Journal információi szerint az amerikai igazságügyi minisztérium hamarosan bejelenti, hogy mekkora bírsággal sújtják a világ egyik legnagyobb autógyárát egy évek óta tartó vizsgálat lezárásáért. Az ügyhöz közel álló források szerint az összeg egymilliárd dollár körül lesz, ekkora bírságra eddig még nem volt példa az autóiparban.

A rekordbírság megfizetésével a Toyota elkerülheti a vádemelést egy ellene zajló bűnügyi eljárásban, ami még egy 2009-es baleset kapcsán kezdődött. A nagy nyilvánosságot kapott esetben egy szolgálaton kívüli rendőr és családja vesztette életét egy bérelt Lexusban, ami több mint 120 mérföldes sebességre gyorsult magától, és a sofőrje nem tudta megállítani.

A beragadható gázpedálok miatt több millió autóját volt kénytelen visszarendelni a Toyota – Magyarországon mintegy 20 ezer modelljük volt érintett - ám az amerikai hatóságok szerint a japán cég megtévesztően kommunikálta az ügyet, és nem elég gyorsan tett lépéseket a hiba kiküszöbölésére, amelyre egy belső vizsgálata is rávilágított. Az amerikai nemzeti közlekedési hatóság (National Highway Traffic Safety Administration) vizsgálata szerint 2010-ben további öt halálos baleset történt a beragadó gázpedálok miatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!