A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

440 ezerre bírságolják Londonban a motortúráztatást

london szupersportkocsi
Vágólapra másolva!
Aki szándékosan felpörgeti autója motorját, vagy egyéb módon randalírozik járművével az utcákon, akár ezerfontos bírságot is kaphat az angol főváros két kerületében.
Vágólapra másolva!

Minden nyáron ellepik Londont a közel-keleti milliárdosok, akik a hazájukban uralkodó hőség elől menekülnek. Ők egyedi fényezésű szupersportautóikkal szívesen parádéznak a zsúfolt utcákon, de ez rendkívül irritálja a helyiek többségét, akiket nem hat meg a Ferrarik, McLarenek és Paganik látványa. Főleg a motortúráztatás verte ki a biztosítékot a londoniaknál, mivel ezek a kocsik kifejezetten hangosak.

Forrás: GT Spirit

London elegáns és felkapott kerületeiben, Kensingtonban és Chelsea-ben a helyi tanács ezért most megszavazta a közterületvédelmi rendeletet (PSPO), amelynek célja, hogy a szupersportautók külföldi és helyi tulajdonosai többé ne zavarhassák az itt lakók nyugalmát.

A rendelet megtiltja a motorok túráztatását, a parkoló autók motorjának járatását, az utcákon történő versenyzést, a gyorsulási versenyeket, a torlódások szándékos okozását, a felesleges dudálást és a kaszkadőrmutatványokat, mint például a gumiégetést.

Ha valaki észrevesz egy sofőrt, aki a fent említett tevékenységeket űzi az érintett kerületekben, akkor az illető felhívhat egy 24 órás forró vonalat, és jelentheti az esetet. A rendőrségnek jogában áll akár ezer font (440 ezer forint) büntetést is kiszabni ezekért a szabálysértésekért. Ha külföldi elkövetőről van szó - mint általában -, akkor a kerületi tanácsok az adott ország nagykövetségével is felvehetik a kapcsolatot a behajtás miatt, sőt, az adott ország közlekedési hatóságánál a jogosítvány elvételét is javasolhatják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!