Megfeleződtek a Mitsubishi rendelései a botrány miatt

mitsubishi
Vágólapra másolva!
A fogyasztási botrány kipattanása óta feleannyi Mitsubishit rendelnek a japán vásárlók, mint korábban. Nem mond le a cég vezetője, az autógyártás sem áll le.
Vágólapra másolva!

Futótűzként terjedt el a nemzetközi sajtóban, hogy a Japánban kipattant fogyasztási botrány miatt akár a Mitsubishi (autógyártással foglalkozó részlegének) léte is veszélybe kerülhet, a cég azóta próbálja csitítani a kedélyeket. A legnagyobb hírügynökségek és japán lapok is megírták, hogy akár a cég elnöke és vezérigazgatója is távozhat a botrány miatt, erre azonban később úgy reagáltak, hogy ezek a hírek csupán spekulációk.

Tény viszont, hogy a botrány április 20-ai kipattanása óta megfeleződtek a Mitsubishi japán rendelései. "Amióta megtörtént a bejelentés, a napi belföldi autórendeléseink a felére estek vissza" - mondta a Mitsubishi ügyvezetője, Aikava Tecuro.

A botrányban japán belpiacos modellek érintettek, de az amerikai környezetvédelmi hatóság (EPA) már bejelentkezett a Mitsubishinél "adategyeztetésre"

Sem ő, sem a cég elnök-vezérigazgatója, Maszuko Oszamu nem tervezi ugyanakkor a lemondást, így vállalva felelősséget a botrányért. Mint kiderült, a Mitsubishi 25 éve alkalmaz olyan módszereket a fogyasztásmérésre, amely nem felel meg a japán szabványoknak.

"Az én felelősségem és küldetésem, hogy újra növekedési pályára állítsam a céget. Meg sem fordult a fejemben a lemondás, ezek a hírek spekulációk" - tette hozzá Aikava. A Mitsubishi egyetlen modellje forgalmazását sem állítja le az ügy miatt, minden megy tovább, ahogy eddig. Az európai vásárlóknak különösen nincs mitől tartaniuk, megrendelt autóikat megkapják, az alkatrészellátásban sem lesz fennakadás.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!