Az amerikai tévében, világsztárral lett híres egy magyar Trabant

trabant
Vágólapra másolva!
Kalandos utat járt be magyar nyugdíjasok féltve őrzött Trabantja. A családi garázsból az Egyesült Államokba került, ahol nem kerülte el a filmes karrier sem.
Vágólapra másolva!

Felbukkant egy Trabant az amerikai tévében: a Papa John's pizzákat a Stanley-kupa-győztes, világbajnok orosz profi jégkorongozóval, Alekszandr Mihajlovics Ovecskinnel népszerűsítették, és az egyik kisfilmhez, no meg az orosz vonalhoz úgy gondolták, tökéletesen passzol egy Trabant.

Eddig nem lenne túl érdekes a sztori, csakhogy

a videóban 1:30-nál bevillan a Trabi hátulján a felségjelzés, a jól ismert H betű.

A Vezess kiderítette, hogyan került az autó az Egyesült Államokba.

Az Amerikában élő, a helyi trabantos közösség oszlopos tagjának számító Ádám lelt rá az autóra itthon. Több út során összesen 24 Trabantot vitt Amerikába. "Az interneten találtam a hirdetést. Az idős házaspár újonnan vette az autót, ők voltak az első tulajdonosok, még őrizték a fényképet a napról, amikor megvették.

"A pontos vételárra nem emlékszem, de körülbelül 80 ezer forintért vehettük. Hibátlan állapotban volt, kihoztuk az államokba, és egy helyi paphoz került, aztán ő eladta a jelenlegi tulajnak, általa került bele a Papa John's reklámba" - mesélte Ádám.

A reklámot követően nyomozni kezdett, és papírjai között megtalálta a sárga Trabant adásvételi adatait. Egy levélben akarta értesíteni a volt tulajdonosokat szeretett autójuk érdekes sorsáról, azonban az idős nyugdíjas házaspár már elhunyt, mire az amerikai küldemény megérkezett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!