Eddig ismeretlen autógyártó lép be a magyar piacra, meg fog lepődni, milyen autókkal

tx shuttle
Vágólapra másolva!
A londoni taxik gyártója bejelentette a magyar piacra történő belépését.
Vágólapra másolva!

Az LEVC (London Electric Vehicle Company) márkakereskedő partnere a Gablini cégcsoport lesz. A vállalat teljes körű értékesítést és szerviztámogatást biztosít az LEVC TX taxi és TX Shuttle, valamint 2021 tavaszától a márka új, elektromos VN5 haszongépjármű modelljei számára.

Az Egyesült Királyságban található Coventry ad otthont az LEVC főhadiszállásának, ahol a hivatalos londoni black cab taxik már több mint száz éve készülnek.

A vállalat az ikonikus taxit az elektromos, zéró emisszióra képes TX képében 2018-ban álmodta újra.

Forrás: LEVC

A premier óta már több mint 4500 példányt értékesítettek világszerte a modellből. A TX Shuttle a TX elektromos taxi génjeit hordozza magában, így a hajtásáról is ugyanaz az eCity technológia gondoskodik, amely a zéró emisszióra képes taxit rugalmas,

510 kilométeres teljes hatótávval és 101 kilométeres tisztán elektromos hatótávval ruházza fel.

A modell akár hat utasülést, kerekesszékes hozzáférést, az utasteret a vezetőtértől leválasztó falat, érintésmentes hátsó fizetési lehetőséget, könnyen tisztítható felületeket és egy speciális kommunikációs rendszert is kínál, amely lehetővé teszi az utasok és a sofőr könnyű kommunikációját.

Forrás: LEVC

A VN5 tisztán elektromos hatótávja 98 kilométer lesz, 5,5 köbméteres rakterében pedig elfér akár két Euro raklap is, összesen 830 kilogrammos terheléssel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!