Újra elkezdték az autók kerékbilincselését Budapesten

bírság, parkolási bírság, kerékbilincs
Budapest, 2018. augusztus 22. Tilosban parkoló személyautó kerékbilinccsel rögzített kerékkel egy belvárosi utcában. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
Visszatért a kerékbilincselés Budapesten, jelentősen nőtt a kiszabott bírságok száma is.
Vágólapra másolva!

Összesen több mint 85 különféle szabálysértés vagy szabályszegés esetén intézkedhetnek a közteresek Budapesten. A KRESZ rendelkezésit megszegő autósokat messze a legnagyobb mértékben a megállási és várakozási tilalmak megszegése miatt büntették tavaly is. Ilyenkor jellemzően helyszíni bírságot szabnak ki, vagy ha nincs a helyszínen az autós – és a FÖRI statisztikája szerint ez a jellemzőbb –, akkor úgynevezett távolléti helyszíni bírságot (thb.) - írta a Vezess.

Míg 2019-ben 1478, 2020-ban 2588 helyszíni bírságot szabtak ki. A távolléti helyszíni bírságok száma a 2019-es 5651-es értékről közel a duplájára, 10 874-re nőtt.

Összesen 88 százalékkal emelkedett a kiszabott bírságok száma.

2019-ben a fővárosi közteresek beszüntették az autósok egyik legutálatosabb ellenségének, a kerékbilincsnek az alkalmazását, tavaly viszont visszatért ez a szankció.

A 2019-es nulla után tavaly 259 esetben tettek fel kerékbilincset,

az elszállított autók száma viszont 2372-ről 1769 darabra csökkent.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!