Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Szenzációs bejelentést tett a BYD

Vágólapra másolva!
Szándéknyilatkozatot írt alá a kínai elektromosjármű-gyártó és az Ayvens arról, hogy együttműködnek az elektrifikált személyautók és könnyű haszonjárművek terjesztésének érdekében az európai piacon - tájékoztatta a BYD szerdán közleményben az MTI-t.
Vágólapra másolva!
Fotó: BYD

A két cég közösen keresi az új értékesítési és lízinglehetőségeket az európai elektromos átállás egyszerűbbé tétele és felgyorsítása érdekében a magán- és a céges piacon egyaránt – jelezték a közleményben. 

A megállapodás értelmében a BYD 

elektromos és plug-in hibrid járműveket kínál majd az Ayvens európai vállalati ügyfeleinek.

Az Ayvens – az ALD Automotive és a LeasePlan fúziójából létrejövő flottakezelő – a nagyobb vállalati partnereknek speciális elektromos flottamegoldásokat szállít majd, az európai kis- és középvállalkozások, valamint a magánvásárlók számára pedig teljes körű saját emblémás lízingszolgáltatást fog nyújtani a BYD márkakereskedői hálózatán keresztül. Kínálatában számos személyre szabott elektromos-flottaajánlat szerepel majd a szakirányú tanácsadástól egészen az operatív lízingig és a töltési szolgáltatásokig.

A két vállalat reményei szerint már az együttműködés első évében több mint harminc európai vállalkozással dolgozhatnak együtt azok elektromos autóflottáinak kialakításán. A lízing először Franciaországban, Hollandiában, Belgiumban és Luxemburgban lesz elérhető, de a tervek szerint a piacok fokozatosan bővülnek. Magyarországon az ALD és a LeasePlan egyesülését követően az Ayvens márkanevet az idén ősszel vezetik be. Az együttműködés a tréningprogramokra és a tudásmegosztás területére is kiterjed, a cél a folyamatos fejlesztés és fejlődés az elektromos járművek és az akkumulátortechnológia területén – jegyezték meg a közleményben. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről