A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Már a Ferrari 550 Maranello is megérett a modernizálásra

Fotó: Touring Superleggera
Vágólapra másolva!
A Touring Superleggera műhely a Ferrari 550 Maranello alapján készíti a Veloce12 nevű kupét, amelyből mindössze 30 példányt gyártanak.
Vágólapra másolva!
Fotó: Touring Superleggera

Noha a Ferrari 550 Maranello már újkori konstrukció, az olasz touring Superleggera nevű karosszériaépítő szerint megérett a modernizálásra. Az eredmény a Veloce12 névre hallgató alkotás, amely önálló járműnek tekinthető. Először is eltávolítják a gyári karosszériát, a térvázat megerősítik, majd egy, a Touring Superleggera által készített, az eredetire hasonlító, de attól minden elemében eltérő karosszériát kap az új szerkezet.

Fotó: Touring Superleggera

Az 5,5 literes V12-es blokkot újjáépítik, teljesítménye 510 LE/568 Nm-re emelkedik, egyedüliként 6 fokozatú, kézi kapcsolású váltóval adják a Veloce12-est. A 0-100 km/óra gyorsulás 4,4 másodperc alatt megvan, a csúcssebesség 320 km/óra. Az egyedi felnik mögött a legújabb, 380 mm átmérőjű tárcsákat használó Brembo fékrendszer dolgozik elöl 6, -hátul 4 dugattyús nyergekkel. A felfüggesztést a TracTive segítségével készítik, elektronikus vezérlésű lengéscsillapítókat használnak. Szándékosan mondtak le a képernyőkről, analóg a beltér minden eleme. Természetesen a külső-belső megjelenést az ügyfél kérésének megfelelően készítik el, az anyagokat Olaszországból szerzik be. A Touring Superleggera 690 000 eurót kér egy Veloce12-esért, és ehhez még hozzájön a kiindulási alapot jelentő autó beszerzése is. Mindössze 30 példányt készítenek, az első ügyfélautó 2025 elején készül majd el.
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!