Nem lesz indián a Skoda új villanyautójának kormányán

Fotó: Skoda
Vágólapra másolva!
Megmutatták a Škoda Elroq nevű villanymotoros SUV belső terének vázlatrajzait, a kormány közepére a ŠKODA felirat kerül.
Vágólapra másolva!
Fotó: Skoda

Bőven lesznek fenntartható forrásból származó anyagok is a Škoda Elroq nevű, akkumulátoros-elektromos szabadidő-autó belsejében, amelyről most közreadták az első vázlatrajzokat. Ezeket elnézve feltűnik, hogy a kétküllős kormány légzsákpárnájának közepén már nem a klasszikus, indiános márkajelzést látjuk, hanem a nagybetűkkel kiírt márkanevet.

Fotó: Skoda

Érdekes változás, hogy amíg a szintén MEB műszaki alapot használó Enyaq villanyautónál nemrég a jobb oldali bajuszkapcsoló helyére költözött az irányválasztó, az Elroq esetén a két első ülés közötti konzolon találjuk ezt. Hiányoznak a műszerfalról a márka belső égésű csúcsmodelljeinél bevezetett okostekerők, tehát itt alapvetően a 13 colos képátlójú érintőképernyőn keresztül kell majd vezérelni a rendszereket. A vásárlók 4 belső hangulat (Studio, Loft, Lodge, Suite) közül választhatnak, nagy szerepet szánnak a jórészt fenntartható forrásból származó Recytitan (78% újrahasznosított PET-szálak, 6% újrahasznosított ruha-szálak, 16% új PET-szálak) és Technofil (75% újrahasznosított nejlon, 25% poliészter) anyagoknak.
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!