Meglepően praktikus a Ginetta új sportkocsija

Fotó: Ginetta / CharlieBPhotography
Vágólapra másolva!
Pályanapokra készült a Ginetta Akula, amellyel könnyen megoldható az oda- és hazautazás is. A csomagtér 478 literes.
Vágólapra másolva!
Fotó: Ginetta / CharlieBPhotography

A kifejezetten pályanapokon való részvételre épített sportkocsik jellemző hibája, hogy azoknál teljes egészében a versenypályás száguldásra optimalizálnak mindent, emiatt kevésbé praktikusak ezek az autók. A 2019-ben bemutatott tanulmány után 5 évvel végre sorozatgyártásba kerülő – már ha 20 autónál lehet ilyenről beszélni – Akula esetén arra is odafigyeltek a konstruktőrök, hogy a sofőr és utasa poggyásszal és a szükséges biztonsági felszerelésekkel (tűzálló ruházat, bukósisak…) együtt kényelmesen elférjen, így egyszerűen megoldható a pályanapok látogatása. A csomagtér mérete a rendszámos változatban „csak” 478 literes.

Fotó: Ginetta / CharlieBPhotography

A Ginetta Akula 6,4 literes V8-as blokkját egy alumíniumtömbből esztergálják ki, a teljesítmény 600 lóerő (7200/perc), a nyomaték 670 Nm (5100/perc), a váltó 6 fokozatú kézi kapcsolású (3 tárcsás tengelykapcsolóval) vagy 7 fokozatú duplakuplungos lehet. A 0-100 km/órás sprintet 2,9 másodperc alatt teljesíti a karbon vázas és -karosszériás kupé, a csúcssebesség meghaladja a 290 km/órát. A kettős keresztlengőkaros felfüggesztésben a lengéscsillapítók és a stabilizátorok is szereléssel állíthatók, az elöl 9,5, hátul 11 col széles, 20 colos pántátmérőjű felnikre Pirelli P Zero abroncsokat szerelnek 265/35 és 305/35 méretben.

Fotó: Ginetta / CharlieBPhotography

Az 1190 kg tömegű autó tengelyek közötti tömegeloszlása 50:50%, a 100 literes benzintank jóvoltából pedig akár hosszabb ideig tartó versenypályán száguldásra is lehetőséget ad a Ginetta Akula. A vételár adók nélkül 275 000 font, ebben az összegben benne van a karbon vázhoz rögzített vezetőülés sofőrre szabott párnázásának elkészítése (a pedálok és a kormánykerék állítható), az egyetlen extra a Race Pack, ami karbon-kerámia fékrendszert, a Ginetta által készített versenyruhát és 6 pontos biztonsági öveket tartalmaz.
 

Fotó: Ginetta / CharlieBPhotography

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!