Csökkent az érdeklődés a nagycsaládos használt autók iránt itthon

Vágólapra másolva!
A nagycsaládosok autóvásárlási támogatásával vett modellek már megjelentek a másodpiacon, de tavaly óta jelentősen csökkent irántuk az érdeklődés.
Vágólapra másolva!

Idén szeptember 30-ig összesen 120 ezer telefonos érdeklődést indítottak a tíz legnépszerűbb 7-9 üléses autó kapcsán, ami csaknem 15 százalékos csökkenés az előző év hasonló időszakában tapasztaltakhoz képest - írta a Használtautó.hu közleménye. Eközben a legkeresettebb soküléses modellek darabszáma lényegében nem változott (~15 ezer) a portál oldalain.

Az aktuális népszerűségi rangsort megközelítőleg 1,6 millió forintos átlagárral az átlagosan 15,4 éves Opel Zafira vezeti, a dobogón a Ford Transit és Galaxy modellek követik.

 

A visszaesés mögött álló egyik legvalószínűbb ok, hogy a 7-9 üléses járművek használtan is eléggé drágák, ezért sokan kompromisszumot kötnek. Így sok esetben még akkor is kisebb, olcsóbb autót keresnek, ha valójában nagycsaládos modellre lenne szükségük. Illetve további családtámogatásra számítva kivárhatnak, hátha később mégis új autót tudnak venni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!