Az utolsó családi kombi szívó benzinmotorral - Hyundai i30 1.5 DPI videóteszt

Fotó: Ruschel Zoltán
Vágólapra másolva!
Bőven tízmillió forint alatt elérhető a nem éppen sportos, de tágas utas- és csomagterű i30 kombi. Ráadásul igazi unikummá teszi az egyszerű felépítésű, 1,5 literes szívómotor, mely használtan jó eséllyel fel is értékeli a piacon – de vajon milyen együttélni vele?
Vágólapra másolva!

Vérpezsdítő – sajnos már nem kapható – N sportmodellként és különleges formájú, lágy hibrid Fastback kivitelben is vezettük már a népszerű Hyundai i30-at, ám eddig valahogy kimaradt a kínálat egyik legérdekesebb tagja, a régi iskolát képviselő, szerény teljesítményű, mégis keresett szívómotoros alapmodell. Most kombi karosszériával került sor a nagy találkozásra, aminek apropóját a 2017 óta kapható koreai kompakt idei ráncfelvarrássa adta. 

Ez utóbbi nem hozott mélyreható változásokat a megjelenésben, de számos extrával értékelte fel a modellt,

miközben a mérleg másik serpenyőjében az emissziós normák miatt elveszített 14 lóerő áll. A lenti videóból sok más mellett kiderül, milyen előnyei és hátrányai vannak a szívómotornak, amely egyedülálló a kategóriában, hiszen csak a Toyotánál kínálnak ilyet, és ott is kizárlólag a szedán Corollához. Ráadásul a problémamentesnek ígérkező Kia ára is jó: a Ceed kombi közepes Prime felszereltséggel akciósan 9,1 millió forintba kerül. Lássuk a részleteket:

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!