A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A nógrádi rendőrök is megcsodálták a Ferrarit, aztán kitöltötték a csekket

gyorshajtó Ferrari
Fotó: Police.hu
Vágólapra másolva!
Abban bíznak, hogy a 400 lóerős sportkocsi vezetője okul a gyorshajtási bírságból.
Vágólapra másolva!

„A nógrádi közlekedési járőrök augusztus 6-án a 2-es főúton figyeltek föl egy Ferrari Modena Spiderre, amely már önmagában vonzza a tekintetet, főleg akkor, ha a sebességmérő felvételének tanúsága alapján a megengedett 90 km/h helyett 125 km/h-val haladt. Munkatársaink a közel 400 lóerős, tűzpiros paripa vezetőjének a szabályszegés miatt 65 ezer forint közigazgatási bírságot és négy közúti közlekedési előéleti pontot szabtak ki, bízva abban, hogy a prevenciós jellegű büntetéssel további jogsértéseket előztek meg” – írja a Police.hu, tehát a rendőrök utánanéztek a nem mindennapi autó típusának, és alighanem meg is csodálták. 

gyorshajtó Ferrari
Nem a gyorshajtás mértéke különleges, hanem az autó. Fotó: Police.hu

Annyit pontosítanánk, hogy a típuscsaládot 360-asnak nevezik, ezen belül a Modena név a kupé, míg a Spider a VÉDA-fotón látható roadster változatot jelöli: 

utóbbi amúgy lenyűgöző hangon éneklő, feltöltés nélküli, V8-as középmotorjával 293 km/h végsebességre képes,

és a szekvenciális (F1) mellett még kézi váltóval is elérhető volt. Mint a közlemény fogalmaz, „a nagy teljesítményű gépjárművek közúti használata óhatatlanul készteti tulajdonosaikat, hogy teszteljék és másoknak is megmutassák szerzeményeik képességeit a forgalomban”.

Ferrari 360 Spider
Gyári fotón a középmotoros 360 Spyder. Fotó: Ferrari

Utóbbi megállapítás különösen igaz volt az idén év elején, szintén Nógrád vármegyében nyakon csípett Ferrari vezetjére, aki 110 helyett 226 km/h-val repesztett (és 390 ezer forint bírságot kapott), és aznap másodszor is nyakon csípték. Hozzá képest a 360 Spider sofőrje viszonylag mértékletes volt, így nem is 390 ezer forintos bírságot kapott – de tény, hogy az országút nem sztrádatempós haladásra való, és a szabályok mindenkire egyformán vonatkoznak. Amúgy hamarosan még drágábbak lesznek a hasonló száguldozások, ugyanis jelentősen nőnek a gyorshajtási bírságok, akárcsak a többi szabálysértés tételei.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!