Történelmi változás zajlik a halfogyasztásban
Rekordon a világ halfogyasztása, de a halászatban történt egy ennél is érdekesebb.
![](https://cdn.origo.hu/2024/06/ILeEA-so5zMkBS5czXYExchDHj8BVYXtf-0Ye7vX39c/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzg4M2ZkMmMxNTg1NjQ3YTlhYWRlM2E1MGFhZmZiOTBl.webp)
Rekordon a világ halfogyasztása, de a halászatban történt egy ennél is érdekesebb.
A 2021-es év termésmennyiségével számolnak az ENSZ-nél.
A cukor és az olajok drágultak, de a gabonafélék, a húsok és tejtermékek árcsökkenése ezt ellensúlyozta.
Csökkenést jelez a FAO élelmiszerár-indexe a gabonafélék, növényi olajok és cukor esetében a világpiaci árakat tekintve.
Elsősorban a növényi olajok és a tejtermékek drágulása az oka ennek.
Egy szuperélelmiszer, amely drága ugyan, viszont rendkívül egészséges.
12 hónapos áremelkedési folyamat tört meg júniusban.
Egy új jelentés szerint kiugróak a természeti jelenségek miatti mezőgazdasági károk, de lehetséges ezen változtatni.
Új megoldásokat javasol a vízhiány leküzdésére a FAO.
Ez a trend az előttünk álló évtizedben is folytatódhat a FAO prognózisa szerint.