A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

James Bond legyőzte Harry Pottert

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: MTIA James Bond-filmek legújabb, sorrendben 20. epizódja minden korábbi résznél nagyobb sikert könyvelhetett el a premiert követő hétvégén. A Halj meg máskor! 47 millió dolláros bevétele megdöntötte A világ nem elég 35,5 millió dolláros bevételi rekordját, és még a kritika is kedvezően fogadta.

Pierce Brosnan és Halle Berry alakítását szinte minden recenzió dicsérte, és Madonna epizódalakítása, valamint a filmhez írt betétdala is sokat lendített az alkotás sikerén. A kritikusok szinte egyhangúan úgy ítélték, hogy nem okoz csalósást Lee Tamahori rendező munkája.

A felmérések szerint az első hétvége közönsége kb. fele részben állt nőkből, és egyharmad részben 25 évnél fiatalabb nézőkből.

"Az epizódokon átívelő filmsorozatokon mindig nagy a teher, különösen, ha már 19 rész áll mögöttük. A készítők ugyanis nem elegédhetnek meg a sorozattal együtt öregedő közönséggel. Folyamatosan keresnünk kell azt a kifejezésmódot, amellyel új és fiatal nézői rétegeket tudunk meghódítani. Szerencsére a James Bond-filmeknek ez sikerült. Rengeteg fiatal rajong a kémtörténetért. Ez az, amiért érdemes a történetből újabb és újabb részt forgatni" - nyilatkozta Peter Adee, a filmet gyártó MGM stúdió vezetője.

A Halj meg máskor! honlapjahttp://www.jamesbond.com/A Harry Potter és a Titkok kamrája honlapjahttp://harrypotter.warnerbros.co.uk/James Bond a Katalógusbanhttp://vizsla.origo.hu/static/kultura,_muveszet,_tarsadalom/muveszet/vizualis_muveszetek/filmmuveszet/filmek/kulfoldi_filmek/James_Bond/

A Halj meg máskor! készítői a bevétel növekedésére számítanak a következő hétvégén is, amikor Amerikában a Hálaadás napját ünneplik. Ilyenkor az emberek még több mozijegyet váltanak, így a Harry Potter és a Titkok kamrája alkotói is sokat remélnek az elkövetkezendő pár naptól.

Bár általában így történik, mégis rosszul érintette őket, hogy filmjük nem tudta megtartani első helyét a bemutatót követő második hétvégén. A James Bond-epizód mögött maradó 42,4 millió dolláros bevétel még a Harry Potter és a Bölcsek köve második hétvégi eredményét sem érte el. Azért persze nem panaszkodhanak: a film eddig 200 millió dollárt kasszírozott, és ezzel máris megtérült a belé fektetett tőke.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!