A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásImane Khelif-Anna Hamori

Benton doki felújítja a My Fair Lady-t

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Eriq La Salle 1994-ben lett a világ egyik legsikeresebb tévésorozata, a Vészhelyzet szereplője, és egyik legkedveltebb sztárja. Sokak szemében eggyé vált az általa megformált Benton dokival. Egy idő után azonban benne - és legtöbb kollégájában - feltámadt a vágy arra, hogy mozifilmben is megmutatkozhassanak. Sokáig próbálkoztak a párhuzamos munkabeosztással, és a sorozatbeli szerepük mellett játékfilmeket is forgattak.

Aztán George Clooney, majd Julianna Margulies is úgy döntött, hogy megszabadul a sorozatbeli skatulyától, és teljes erővel a filmszínészetre koncentrál. 2001-ben Eriq La Salle is követte példájukat. 2002-ben mozikba került a Sötétkamra című alkotás, melyben egy nyomozót alakított, és leforgatta a Biker Boyz című filmet, melynek pénteken lesz az amerikai bemutatója.

A Vészhelyzet honlapjahttp://www.nbc.com/ER/index.htmlA Sötétkamra honlapjahttp://www.foxsearchlight.com/onehourphoto/A Cray as Hell honlapjahttp://www.artlic.com/films/crazy.html

Eriq La Salle azonban nem vár tétlenül a felkérésekre. 1996-ban úgy döntött, hogy megpróbálkozik a rendezéssel, és még arra is vállalkozik, hogy önmagát instruálja. A Psalms From the Underground főszereplője és rendezője is ő volt, csakúgy, mint a 2002-ben készített Crazy as Hell című alkotásnak.

Most pedig már a harmadik rendezésére készül. Legújabb terve az, hogy a My Fair Lady című sikerfilmet dolgozza át, új környezetben, modern hősökkel. A történet ezúttal nem a londoni arisztokrácia és munkásosztály közti ellentétet mutatná be, hanem egy egyetemi tanár és nyomornegyedből érkezett tanítványa viszonyára koncentrálna. A Stanford egyetem professzora a történet szerint csak akkor válhat dékánná, ha sikerült szép beszédre, és kulturált viselkedésre tanítania az East Paolo Alto utcáiról érkező lányt.

Az talán nem is kérdés, hogy az egyetemi tanár szerepét La Salle, mint rendező kire bízza. Ráadásul attól sem kell majd tartania, hogy a producere közbeszól, hiszen a filmet saját produkciós cége, a Humble Journey Films gyártja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!