Wimbledoni romantika

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

"Wimbledon" a munkacíme annak a most készülő brit filmvígjátéknak, melyet a Négy esküvő, egy temetés és a Sztárom a párom alkotói gárdája jegyez. A cselekmény értelemszerűen a legrangosabb birt tenisztornán játszódik egy kevéssé sikeres férfi sportoló főszereplésével. A Paul Bettany (Egy csodálatos elme) alakította karakter akkor kap igazán szárnyra, amikor egy agresszív stílusáról ismert női teniszezőt (Kirsten Dunst) figyel játék közben. A szerelemmel vegyített szakmai inspiráció új értelmet ad életének.

Forrás: MTI
Kirsten Dunst

A film hitelessége érdekében a stáb a most zajló tenisztorna helyszínére utazott, hogy jeleneteket vegyen föl a közönségről és a verseny atmoszférájából. "Mindenki mosolyogjon, mert bármikor viszonytláthatja majd magát a vásznon" - intette a jelenlévőket az alkotás szóvivője.

Mindeközben a két főszereplő, Paul Bettany (az Oscar-díjas Jennifer Connelly férje) és Kirsten Dunst már szorgalmasan edz a hiteles alakítás érdekében. Trénerük - stílszerűen - Wimbledon egyik korábbi bajnoka, Pat Cash.

A producerek azt remélik, hogy a sport világát feltáró film legalább akkora sikert arat majd, mint a Dühöngő Bika, a Rocky vagy a Tűzszerekerek, melyek az ökölvívást illetve az atlétikát népszerűsítették, és örök érvényű mondanivalóval is szolgáltak. A wimbledoni szervezők pedig örülnek, hogy több mint 100 éves versenyük reklámot kap.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!