A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A színészek sem fognak sztrájkolni Hollywoodban

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A színészekre vonatkozó új megállapodás május 15-e óta tartó intenzív alkudozás eredménye. Az egyezmény az előadók minimálbér-tábláján és néhány kiegészítő kifizetésnél tartalmaz emeléseket. A két szövetség, a SAG és az AFTRA vezetői elsősorban a "dolgozó osztály" színészeinek béremelésére helyezték a hangsúlyt, akik évi 70 ezer dollárnál kevesebbet keresnek. Ezek a színészek mintegy 75 ezren vannak. A két szakszervezeti szövetség által képviselt 135 ezer színésznek csak 2 százaléka keres többet évi 100 ezer dollárnál.

Ez a hollywoodi sztrájkmegelőző tárgyalások második fordulója volt. Május 4-én a forgatókönyvírók szakszervezete (WGA ) és a nagy stúdiókat képviselő producerek szövetsége között jött létre megállapodás, amely magasabb bérezést és a film megvalósítási folyamatába való nagyobb beleszólást biztosít az íróknak az új szerződésükben.

Az írókkal és a színészekkal kötött alkukkal elhárult annak a veszélye, hogy a két tábor sztrájkba lépjen, és ezzel gyakorlatilag megbénítsa Hollywoodot.

(MTI)

Korábban az [origo]-ban:

A hollywoodi forgatókönyvírók elálltak a sztrájktól

Már a színészekkel tárgyalnak a stúdiók

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!