A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Mutatjuk, melyik patisszonrecepteket nem szabad kihagynunk nyáron

Töltött patisszon
Bár sok családban gyakran készül rántott patiszon a vasárnapi ebéd mellé, nem ez az egyetlen felhasználási módja ennek a finom zöldségnek.
Vágólapra másolva!
Bár sok családban gyakran készül rántott patisszon a vasárnapi ebéd mellé, nem ez az egyetlen felhasználási módja ennek a finom zöldségnek. Cikkünkben számba vettük a legizgalmasabb recepteket.
Vágólapra másolva!

A fiatal és zsenge patisszon a legfinomabb. Tölthetjük hússal és/vagy zöldséggel, sajttal, készíthetünk belőle rakottast, lecsót – a lehetőségek száma végtelen, a kombinációknak csak az ízlésünk szab határt.

 Ami jó hír: a csillagtök, hála lédús és semleges ízének, valamint alacsony kalóriatartalmának diétákba is könnyen beilleszhető tökféle. 

A mi kedvencünk a következő:

Palacsintatésztában sült patisszon

Hozzávalók:

  • 1 fej patisszon
  • 2 egész tojás
  • 2 tk kakukkfű
  • 20 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 1dl szóda
  • olaj a sütéshez
Töltött patisszon
Bár sok családban gyakran készül rántott patiszon a vasárnapi ebéd mellé, nem ez az egyetlen felhasználási módja ennek a finom zöldségnek. 
Fotó: Mindmegette

Elkészítés:

  1. A patisszont megmossuk, a kalapját és az alját levágjuk. Meghámozzuk, majd felszeleteljük kb. 1 centiméteres szeletekre. A magokat, magházat kivágjuk, és nagyobb darabokra vágjuk, majd egy tálba tesszük, megsózzuk, és 1/2 óráig állni hagyjuk.
  2. Ezalatt összeállítjuk a palacsintatésztát a bundázáshoz. Egy keverőtálba törjük a tojásokat, sózzuk, hozzáadjuk kakukkfüvet (más friss zöldfűszert is adhatunk hozzá, pl. kaprot vagy petrezselymet), összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a tejet, a szódát, és alaposan összekeverjük. Akkor jó az alap, ha sűrű krémlevesállagú lesz. Ha híg, adjunk hozzá még lisztet, ha sűrű, adjunk hozzá még folyadékot.
  3. Ha a tésztát kikevertük, leöntjük a patisszon kiengedett levét, majd a darabokat belekeverjük a tésztába. Egy vastag, magasabb falú edényben közepes lángon olajat hevítünk nagyjából 180 fokig, ebbe helyezzük a kicsit lecsepegtetett patisszondarabokat, egyszerre csak annyit, amennyi kényelmesen elfér az edényben. Időnként megforgatva, nagyjából 2-3 perc alatt készre sütjük. Az elkészült pirosra sült darabokat lecsepegtetjük, és papírtörlőre helyezzük.
  4. Miután az összes patisszon elkészült, már tálalhatjuk is. Kiválóan illik hozzá a tartármártás, amihez nyugodtan adjunk zöldfűszereket, vagy remuládmártással is fogyaszthatjuk. Köretként rizst vagy akár tepsis burgonyát is készíthetünk mellé.
    Ha más ínycsiklandó receptekre is kíváncsi, akkor látogasson el a Mindmegette oldalára!



 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!