Az Amerikai Rendezők Céhe kizárja a szexuális erőszakkal vádolt Harvey Weinsteint

Harvey Weinstein
Los Angeles, 2017. október 9. 2014. március 2-án az Oscar-gálán készített kép Harvey Weinstein amerikai filmproducerről. Weinsteint 2017. október 8-án azonnali hatállyal elbocsátották a The Weinstein Company nevű filmes cégtől, amelynek társalapítója volt, miután a The New York Times című napilap terebélyes oknyomozó riportot közölt arról, hogy a producer az elmúlt évtizedekben színésznőket zaklatott szexuálisan, és korábban nyolc esetben is pénzügyi kárpótlásban állapodott meg áldozataival. (MTI/AP/Invision/Jordan Strauss)
Vágólapra másolva!
 Az Amerikai Rendezők Céhe (DGA) elindította azt az eljárást, amelynek eredményeként a 16 ezer tagot számláló testület kizárja tagjai sorából a szexuális erőszakkal vádolt Harvey Weinstein producert.
Vágólapra másolva!

Thomas Schlamme, a DGA elnöke szombaton jelentette be a procedúra megindítását.

Mindez nem csak egy embert érint, a szexuális erőszak nagyon elterjedt a társadalomban és sajnálatos módon a filmiparban is" - áll a céh vezető testületének állásfoglalásában.

A DGA november 6-án dönthet Harvey Weinstein kizárásáról.

A szexuális erőszakkal vádolt producert az Oscar-díjakat odaítélő amerikai filmakadémia és a brit filmakadémia is kizárta már tagjai közül.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!