Clint Eastwood hősökől és terrorról mesél filmjében

The 15:17 to Paris, Clint Eastwood
US film director Clint Eastwood (C) stands on a platform of the Arras railway station, northern France, during the shooting of his new movie on September 1, 2017 The film is on the attempted attack in a Thalys train from Brussels to Paris in 2015 by an armed man. / AFP PHOTO / PHILIPPE HUGUEN
Vágólapra másolva!
A Warner Bros. és a Village Roadshow bejelentette, hogy február 9-én érkezik meg a mozikba Clint Eastwood filmje, a The 15:17 to Paris, amely megtörtént eseményt dolgoz fel.
Vágólapra másolva!

A jelenünket átszövő folymatos terorrfenyegetés szolgált témaként a színész és rendező, Clint Eastwood számára, aki a The 15:17 to Paris forgatott filmet valós események alapján.

Clint Eastwood Forrás: Intercom

A mozi-filmek.hu beszámolója szerint a történet arról az esetről szól, amikor három amerikai nagy lélekjelenléttel megakadályozta egy terroristák által tervezett merénylet végrehajtását. 2015. augusztus 21-én este mindenki lélegzetvisszafojtva hallgatta a híreket, melyek szerint egy terrorista merényletre készült egy párizsi vonaton, ám azt három amerikai megakadályozta. Több mint ötszáz életet mentettek meg, ennyi ember utazott a szerelvényen. Eastwood filmje a három fiatal életére koncentrál, a gyerekkoruktól kiindulva.

Clint Eastwood egy Franciaországi pályaudvaron a The 15:17 to Paris forgatása közben. Forrás: AFP/Philippe Huguen

A három főszereplő Anthony Sadler, Alek Skarlatos és Spencer Stone. Mindhárman saját magukat játsszák a filmben. Feltűnik még a vásznon Jenna Fischer, Judy Greer, Ray Gorasani, Paul-Mikél Williamst, Bryce Gheisart és Cole Eichenbergert. Ttóbbi három színész a három főszereplő fiatalkori önmagát alakítja.

Eastwood nem először rendez olyan filmet, amelynek középpontjába a hősiességet helyezi: a 2016-os Sully – Csoda a Hudson folyón című alkotásával Chesley „Sully" Sullenberger amerikai pilóta történetét dolgozza fel, míg az amerikai hadsereg mesterlövészéről, Chris Kyle-ról szól a 2015-ös az Amerikai mesterlövész.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!