Adrien Brody sírva olvasta végig a forgatókönyvet

Vágólapra másolva!
A The Brutalist című 215 perces filmért második Oscarját kaphatja meg a világsztár. Adrien Brody most egy halálra ítéltet játszik Londonban.
Vágólapra másolva!

Második Oscar-díjára készülhet a magyar származású színész. Magyarországon forgatták az idei év leghosszabb, 215 perces filmjét Adrien Brody és Felicity Jones főszereplésével. A The Brutalist a Variety friss listája szerint komoly Oscar-esélyes a film, a férfi főszereplő és a rendező mellett a film vágója, Jancsó Dávid is akár Oscar-jelölést kaphat munkájáért. A sikerfilmet először a Velencei Filmfesztiválon mutatták be, ahol hosszú percekig tapsolták az alkotást.

The Brutalist, TheBrutalist, Adrien Brody,  Felicity Jones, Jancsó Dávid,
AdrienBrody, FelicityJones, JancsóDávid
Adrien Brody és a The Brutalist stábja (Fotó: Pascal Le Segretain / Getty Images) 

Miről szól Andrien Brody új filmje, a The Brutalist? 

A magyar származású Adrien Brody meglepő módon a The Brutalistban  egy Amerikában új életet kezdő, magyar holokauszt-túlélő építészt játszik, aki a világháború után fontos szereplője lesz a mai modern amerikai építészet kialakításának. A mindössze 34 napos forgatásra nagyon fel kellett készülnie az 51 éves színésznek, ugyanis a három és fél órás alkotáshoz nagyon gyorsan és koncentráltan kellett forgatniuk, hollywoodi mértékben alacsony, mindössze 10 millió dolláros költségvetésből. 

The Brutalist, TheBrutalist, Adrien Brody,  Felicity Jones, Jancsó Dávid,
AdrienBrody, FelicityJones, JancsóDávid
Felcity Jones a The Brutalistban Brody partnere (Fotó: Pascal Le Segretain / Getty Images)

Az Oscar előtt Adrien Brody a színpadon játszik halálraítéltet

A színész különösen fogékony a nehéz emberi sorsok iránt, ez látszik a szerepein, elég, ha csak A zongorista című Polanski-filmben nyújtott alakítására gondolunk, amiért Oscart kapott. A The Brutalist premierje decemberben lesz Amerikában, de a színész nem unatkozik. Adrien Brody színházban fog játszani a következő időszakban, méghozzá a londoni Dommar Warehouseban. Új szerepében egy ártatlanul halálraítélt férfit játszik. 1982-ben Nick Yarrist tévesen ítélték el egy olyan gyilkosságért, amelyet nem ő követett el, és 22 évet töltött börtönben a halálsoron. A színész a The Guardian cikkében elárulta, miért vállalta el a szerepet. 

The Brutalist, TheBrutalist, Adrien Brody,  Felicity Jones, Jancsó Dávid,
AdrienBrody, FelicityJones, JancsóDávid
A díjszezon előtt Brody színházban játszik majd (Fotó: Michele Illuzzi / NurPhoto)

Egy ideje nyitott vagyok a színházra, de arra vártam, hogy találjak valamit, ami megérintett, és ez hirtelen jött. Lindsey, a szerző és én valami másról beszélgettünk, de ő azt javasolta, ezt a történetet csináljuk meg, és ez annyira meghatott. Az első 10-15 alkalommal, amikor elolvastam a forgatókönyvet, nem tudtam végigcsinálni sírás nélkül.

A bemutató a Donmar Warehouse-ban lesz októberben, a címe The Fear of 13 – hasonlóan a Nick Yarris életéről készült dokumentumfilm címével. A szerző Lindsey Ferrentino, a rendező Justin Martin. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!