A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

<P>Egyszeri tételek növelték Deutsche Telekom nyereségét</P>

Vágólapra másolva!
A volt német távközlési monopólium, a Deutsche Telekom az első kilenc hónapban 29,3 milliárd euró csoportszintű forgalmat ért el, ami 14,5 százalékkal több, mint a tavalyi hasonló időszak bevétele. A vállalat forgalma - csakúgy, mint eredménye - elsősorban egyszeri tételek miatt emelkedett.
Vágólapra másolva!

A távközlési cég bevételét 2,3 milliárd euróval növelte a korábban megszerzett brit One 2 One mobilszolgáltató, a francia Club Internet és a SIRIS internetszolgáltató bevétele. Ha ezeket a tételeket nem számítják, akkor a vállalat bevételei 5,5 százalékkal növekedtek.

A kilenchavi csoportszintű nettó profit 8,4 milliárd euró volt, ami 546 százalékos növekedést jelent a tavalyi év hasonló időszakához képest, bár a jelentős emelkedés zöme szintén egyszeri tételekkel magyarázható. Az első negyedévben a Deutsche Telekom 2,9 milliárd euróért - adómentesen - eladta részesedését a Global One-ból, a második negyedévben 2,7 milliárd eurót bevétel származott a T-Online International internet-szolgáltató leányvállalat tőzsdei bevezetéséből. A Deutsche Telekom az olasz Wind konzorciumban meglévő részesedését 2,3 milliárd euróért értékesítette, ugyancsak adómentesen. A harmadik negyedévben a távközlési cég 2,96 milliárd eurórért eladta helyi kábeltévés részesedését két szövetségi tartományban.

A vállalat profitját 1,8 milliárd euróval rontották a rendkívüli kiadások és leírások, és jelentősen csökkentette az eredményt a harmadik generációs (UMTS) mobilfrekvenciákért kifizetett összeg is.

A Deutsche Telekom nem közölte, hogyan alakult volna nettó profitja a rendkívüli tételek nélkül. Elemzők számításai szerint a vállalat nyeresége az egyszeri kiadások és bevételek nélkül 770 millió euró volt a tavaly szeptemberi 1,25 milliárd euró helyett.

Szeptember végén a Deutsche Telekomnak több mint kétszer annyi mobilelőfizetője volt, mint egy évvel ezelőtt. Tizenegymillió fővel növelték előfizetőik számát azok a társaságok, amelyeknek többségi tulajdonosa a Deutsche Telekom. Németországban 7 millióval nőtt az előfizetők száma, míg a T-Online internetszolgáltató előfizetőinek száma a tavalyi 3,6 millióról 7 millióra nőtt.

(MTI)

Ajánlat:

Deutsche Telekom

Korábban:

Mindhárom hitelminősítő rontotta a Deutsche Telekom besorolását
(2000. október 6.)

Távközlés: hatan szerezték meg a németországi UMTS-licenceket
(2000. augusztus 17.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!