A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
14:00VízilabdaMagyarország-Ausztrália
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
NyílNyíl

Tovább csúszik az AOL-Time Warner egyesülés

Vágólapra másolva!
Az amerikai versenyjogi hatóság meghosszabbított vizsgálata miatt tovább késik az America Online és a Time Warner óriáscégek egyesülése. A két cég bejelentése szerint az összeolvadás legkorábban a következő hónapban, vagy 2001 elején történhet meg.
Vágólapra másolva!

A Federal Trade Commission (FTC), az amerikai versenyjogi hatóság már hosszú hetek óta vizsgálja az AOL és Time Warner cégek egyesülését; a határidőt hétfőn további két héttel, december 14-ig hosszabbították meg.

A két egyesülő cég, amely együtt a világ legnagyobb internetszolgáltatója és az Egyesült Államok második legnagyobb kábelszolgáltatója lenne, korábban azt ígérte részvényeseinek, hogy legkésőbb december 21-ig lezárják az egyesülési folyamatot.

Az FTC egyik feltétele az egyesülés jóváhagyásához az volt: a két cégnek hozzáférést kell biztosítania más vállalkozások számára szélessávú hálózatán, hogy azok internet-szolgáltatást tudjanak nyújtani. Az AOL-Time Warner szintén hétfőn bejelentette, hogy megállapodott az atlantai központú EarthLinkkel, amely az egyesülő cég hálózatán nyújtana internet-szolgáltatást 2001 második felétől; ezzel elhárulna az egyik legjelentősebb akadály a két óriásvállalat egyesülése elől. A két vállalat azért ment bele a vizsgálat meghosszabbításába, mivel elegendő időt szeretnének hagyni a versenyhatóság számára, hogy megismerje az EarthLink-megegyezés részleteit.

A bejelentések hatására mindkét cég részvényei vesztettek értékükből: New York-i értéktőzsdén a hétfői kereskedést az AOL a 48,50 dolláros nyitás után 47,02 dolláron zárta, míg a Time Warner részvényei 72 dolláros nyitóárról 68,50 dollárra estek vissza.

(Reuters)

Ajánlat:

Time Warner

America Online

FTC

Korábban:

A Time Warner megnyitotta az EarthLink előtt kábelhálózatát
2000. november 20.

Az USA kész megakadályozni az AOL-Time Warner fúziót
2000. október 16.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!