A jövő évtől Ladákat is gyárt a General Motors

Vágólapra másolva!
Idén februárban a General Motors és az orosz AvtoVAZ megállapodást kötött évi 75 ezer darab Lada Niva gyártásáról, amelyet a jövő évtől kezdenének meg. A legnagyobb orosz autógyártó a nyugat-európai piacok megnyílását várja az ügylettől.
Vágólapra másolva!

Az orosz AvtoVAZ és a General Motors közös vállalata, a Lada Niva terepjárók gyártásával foglalkozó OAO révén Oroszország legnagyobb autógyártója nyugati gyártókkal és vásárlókkal alakíthat ki szoros kapcsolatot.

Az AvtoVAZ, a General Motors és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) február 28.-án 332 millió dolláros megállapodást kötöttek 75 ezer Lada Niva legyártásáról a jövő évtől kezdődően. Az orosz vállalatnak befektetésekre van szüksége, hogy fejlessze üzemeit és gyártmányainak színvonalát. A vállalat közel 155 millió dollár adósságot halmozott fel 10 év alatt, ezért megkezdték a teljes reorganizációt, az autógyártás és az alkatrészgyártás szétválasztásával.

Az AvtoVAZ mintegy 150 ezer alkalmazottat foglalkoztat, és saját maga gyártja alkatrészeinek döntő többségét, ellentétben a nagy amerikai autógyárakkal.

Az elmúlt év során Az AvtoVAZ 710 ezer darab autót gyártott, ami megközelítőleg Oroszország autógyártásának egyharmada. A cég az idei évre 752 ezer autó legyártását tervezi, amelyből 130 ezret exportálni szeretne.

Becslések szerint az oroszországi autógyártás a tavalyi 900 ezerről öt éven belül 1,4 millióra növekszik, ami 55 százalékos növekedést jelent. Ezzel szemben Európában az eladások várhatóan csak 5,4 százalékkal nőnek ugyanezen periódus alatt.

Oroszországban minden 130 emberre jut egy gépkocsi, míg Németországban minden második embernek van autója. A General Motors részéről az orosz gazdaság fejlődésében látják az AvtoVAZ autógyárral való sikeres együttműködés garanciáját.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

General Motors

AvtoVAZ


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!