A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

Két hónapos csúcson a forint

Vágólapra másolva!
A bankközi devizapiacon csütörtökön négy órakor 9,40 százalékon állt a forint a sáv erős oldalán, 36 bázisponttal erősebb helyzetben, mint szerdán a hivatalos kereskedés végén. Az eurót 255,65/80 forinton jegyezték a szerda délutáni 256,70/90 forintos árfolyamhoz képest.
Vágólapra másolva!

A csütörtökön tartott államkötvény-aukciók miatt külföldi befektetők jelentős mennyiségű forintot vásároltak, mondták a brókerek. A forint június óta a legerősebb pozíciójába jutott el.

A dollár, követve a nemzetközi pénzpiaci tendenciákat, Budapesten is gyengült. A délután jegyzett 235,00/20 forintos kurzus több, mint egy forinttal lett gyengébb a szerda délutáni 237,40/70 forintos jegyzésnél.

A forintpiacon továbbra is alacsony volt a fogalom, az overnight üzleteket 9,50/60 százalékon kötötték, ami harmadik napja lényegében változatlan kamatszintet jelent. A hosszabb lejáratokon 5 bázisponttal ereszkedtek lefelé a kamatok, a forgalom azonban ezen a piacon továbbra is nagyon nyomott.

Az állampapírok másodpiacán minden lejáratra csökkentek a hozamok. Az államkötvény-aukciókon viszont ellentétesen alakultak a hozamok: az ötéves államkötvényé csökkent, a tízévesé pedig nőtt az egy hónappal korábbi hozamszinthez képest.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!