A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Véget érhet a Visa-Mastercard uralom

Vágólapra másolva!
Egy New York-i bíróság 150 oldalas ítéletében úgy találta, hogy a jövőben a Mastercard- és Visa-kártyák mellett a többi versenytársnak is helyet kell szorítani a piacon. A bankok a korábbiakban olyan exkluzív szerződéseket kötöttek a kártyapiac két uralkodó cégével, amelyek lehetetlenné tették a többi kártyatársasággal való együttműködést.
Vágólapra másolva!

Az amerikai versenyhatóság pont három éve nyújtotta be keresetét az ügyben, melyet egy, a tavalyi év nyarán megrendezett egyhetes meghallgatás követett. Barbara Jones bírónőnek további egy évbe tellett, mire áttanulmányozta az időközben gigantikus méretűre duzzadt adathalmot, amely terjedelmében a Microsoft periratainak háromszorosa volt.

A bizonyítási eljárás alátámasztotta, hogy a szerződések kizáró rendelkezései versenykorlátozó jellegűek, és végső soron a fogyasztót is megkárosítják, noha szakértők szerint aligha lehet majd ezután előnyösebb kondíciókkal kártyához jutni. Minden esetre az American Express elnöke a két kártyaóriás vereségéről számolt be az ítélet kihirdetését követően.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Visa

Mastercard

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!