A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nem változott az ipar termelése

Vágólapra másolva!
Az ipari termelés februárban az előzetes, szezonálisan és munkanap tényezővel kiigazított adatok szerint havi összevetésben 0,1 százalékkal nőtt, éves összehasonlításba pedig nem változott - közölte a Központi Statisztikai Hivatal pénteken. Szakértők szerint az ipari termelés februárban érte el mélypontját.
Vágólapra másolva!

Az év első két hónapjában az ipari termelés 0,4 százalékkal csökkent. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) azt is bejelentette, hogy januárban az ipari termelés szezonális és munkanap tényezővel kiigazított végleges adatok szerint 2,6 százakkal nőtt havi, és 0,6 százalékkal csökkent éves szinten.

A várakozásoknak megfelelőnek nevezték az ipari termelés februári alakulását a távirati iroda által megkérdezett gazdaságkutatók. Véleményük szerint az ipar kibocsátása tovább már nem csökken. Belyó Pál, az Ecostat igazgatója elmondta, hogy az intézet éves szinten 3,2 százalékos ipari termelés-növekedésre számít. Hozzátette, hogy a bővülés ennél csak akkor lehet gyorsabb, ha az export is dinamikusan emelkedik, amire a jelenlegi világgazdasági helyzetben kevés az esély.

Hegedűs Miklós, a GKI Gazdaságkutató Rt. ügyvezető igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a beruházások növekedése nélkül nem biztos, hogy csupán a kedvező világgazdasági folyamatok hatására megindul az ipari termelés dinamikus bővülése. Az intézet prognózisa szerint az idén 3 százalékkal nő az ipari termelés volumene.

(MTI)

Ajánlat:

KSH

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!