A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Schröder nem támogatja Sarkozy tervét

Vágólapra másolva!
Az alacsony társasági adókulcs Németország számára is érzékeny kérdését a német kancellár kevésbé radikálisan oldaná meg, mint a francia pénzügyminiszter. Schröder Budapesten közölte: a német munkaerőpiac zárva marad a magyarok számára.
Vágólapra másolva!

Országa elképzeléseinek is megfelel az a magyar igény, hogy a brüsszeli pénzek elsősorban a májusban csatlakozott országoknál landoljanak, hiszen ezen országok GDP-je még nem éri el az uniós átlagot - mondta Gerhard Schröder szerdán Budapesten. A német kancellár ugyanakkor közölte, hogy el kell érni: ne legyen tisztességtelen adóverseny az uniós tagországok között és harmonizálni kell az adókivetési alapot. Hozzátette ugyanakkor, hogy egyetlen új tagországot sem szólítottak fel az iparűzési adó emelésére.

Nem egymástól akarjuk elszipkázni a tőkét, hanem együttműködve mindkét országban munkahelyeket teremteni, új technológiák és fejlesztési lehetőségek alkalmazásával - mondta Medgyessy Péter távozó miniszterelnök az uniós adóvitáról.

Mint arról korábban az [origo] beszámolt, Nicolas Sarkozy francia pénzügyminiszter azt javasolta, hogy az alacsony társasági adókulcsot alkalmazó új uniós tagországok ne juthassanak hozzá közösségi támogatásuk egy részéhez.

Zárva marad a német munkaerőpiac

A magyar munkaerő németországi lehetőségeinek bővítése ügyében Schröder közölte: Németországban jóval magasabb a munkanélküliség, mint Magyarországon, ezért a munkaerő szabad áramlásának kiterjesztése felé lépni "most nem releváns ".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!