Csökkent az üzletkötési kedv a Tőzsdemáguson

Vágólapra másolva!
Keddig a Tőzsdemágus játékra regisztráltak száma elérte a 21 800-at. A forgalom viszont szokatlanul alacsony 4,35 milliárd forint volt. A vezető játékos közel 14 százalékkal tudta növelni pénze értékét a játék kezdete óta, de az élre úgy ugrott, hogy kedden nem csinált semmit.
Vágólapra másolva!

Összesen 21 814 ember regisztrálta magát a Tőzsdemágus játékban kedd délutánig, ami már jóval meghaladja a két évvel korábbi játék 12 000-es számát. A napi regisztrálók száma kedden 470 főt ért el, ami egy átlagos hétköznapnak felel meg (regisztrálni itt lehet).

A játékban szereplők 28,5 milliárd darab papírt adtak, illetve vettek meg, ez 4,35 milliárd forintos, az átlagnál alacsonyabb forgalmat jelentett. Az egy játékosra jutó forgalom 199 700 forint volt, így még a hétfői gyenge eredményt is alulmúlta. A játékban élen álló pénze a játék kezdete óta közel 14 százalékkal 2,28 millió forintra nőtt.

A befektetési kultúrát kívánja fejleszteni Magyarországon a Budapesti Értéktőzsde által szervezett konzorcium által indított játék. A 11 hétig tartó Tőzsdemágus játékra jelentkezők a valós adatoknak tökéletesen megfelelő tőzsdeszimulációban játszhatnak, kétmillió forinttal. A játék legnagyobb erénye, hogy valós idejű, tehát a 15 perces késleltetés nélkül juthatnak a játékosok aktuális tőzsdei adatokhoz. A játékban olimpikonok és médiaszemélyiségek is részt vesznek, ezzel is növelve a kereskedés izgalmát. A játék nyertese bruttó 5 millió forintnak megfelelő IE Hunnia Befektetési jegyet kap.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről