A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNVég Zsombor
12:10CselgáncsNikoloz Sherazadishvili-Zsombor Veg
HUNMagyarország
12:16ÚszásSzabad 4 x 200m
HUNMagyarország
14:00KézilabdaSpanyolország-Magyarország
HUNHámori Luca
16:18ÖkölvívásAnna Hamori-Marissa Williamson
HUNKovács Richárd
17:38ÖkölvívásRichard Kovacs-Sofiane Oumiha
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
NyílNyíl

Márciustól törvénymódosítások sora várható

Vágólapra másolva!
Több, a gazdasági életet befolyásoló törvénytervezet kerülhet még ezekben a hetekben a parlament elé a kormány jogalkotási programja szerint. A cégtörvény módosítását még ebben a hónapban kellene benyújtani, a szabályozás célja a gazdasági társaságok piacra lépésének gyorsítása, hitelezővédelmi nyilvántartás létrehozása.
Vágólapra másolva!

Februárban kerülhet az Országgyűlés elé a termőföld hasznosításával kapcsolatos, nagy terjedelmű szabályozás, amiről áprilisban dönthetnek a képviselők - olvasható a NAPI Gazdaságban. Szintén a következő hónapban kerülhet a törvényhozáshoz az ingatlanokkal kapcsolatos visszaélések elleni "erőteljesebb" kormányzati fellépést tartalmazó javaslat, ami egyben a jogügyletek biztonságának erősítésére is kiterjed majd.

Nagy falatnak ígérkezik az egyes pénzügyi szolgáltatásokkal összefüggő törvények módosítása, ami érinti egyebek közt a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéről, a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvényeket is. A módosítást elsősorban jogharmonizációs kötelezettségek teljesítése indokolja. Ezt a csomagot is februárban nyújtják be és várhatóan áprilisban szavaznak róla.

Ugyanez a menetrend érvényes az értékpapírosításról szóló törvényjavaslat esetében is: itt egy új jogintézmény megteremtése a cél. A kormány foglalkozni kíván a járadék-szolgáltatási tevékenységet érintő jogbizonytalansággal, annak megszüntetése érdekében is benyújt egy javaslatot. A következő hónapban kiderülhet az is, hogy mi a kormány koncepciója az állami vagyonkezelésről.

A tavasz folyamán kerülhet a parlament elé egyebek közt a Magyar Könyvvizsgáló Kamara szervezetrendszerét modernizáló, illetve az elektronikus piac növekedését ösztönző javaslat, továbbá a villamos energia szabályozását frissítő, a turisztikai vállalkozások piacra jutásának elősegítését célzó előterjesztések is. Áprilisban hagyhatja jóvá a kormány az ingatlanadó tervezetét, amiről júniusban szavazhat az Országgyűlés.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!