A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Júniusban újabb cég léphet tőzsdére

Vágólapra másolva!
Akár már e hónapban bevezetheti részvényeit a Budapesti Értéktőzsdére az Orco Property Group. Az 1,3 millió új részvényt lengyel és magyar intézményi befektetőknek kínálják.
Vágólapra másolva!

Az ingatlancsoport tájékoztatása szerint hétfőn megkezdődött az a zártkörű tőkeemelés, amelynek keretében legfeljebb 1 304 348 új törzsrészvény kibocsátására kerül majd sor, és amelynek zárása után az Orco a budapesti és varsói tőzsdei bevezetést is kérelmezni fogja - írja a Napi Gazdaság. A jegyzésben csak intézményi befektetők vehetnek részt, magánbefektetőknek így marad a tőzsde, ők Párizsban és Prágában vásárolhatnak - itt már forognak a papírok -, vagy megvárják a két újabb piacot.

A korábbi nyilatkozatok szerint egyébként a bevezetés célja a lengyel és magyar intézményi befektetők figyelmének felkeltése a cég iránt. A tőkeemelést a Citigroup Global Markets Limited bonyolítja le, az ármeghatározás június 4-én már meg is kezdődött, a kibocsátási ár bejelentésére pedig a jelenlegi tervek szerint június 14-én kerül sor. A Citigroup túljegyzési opcióval is rendelkezik, így a csomagot 15 százalékkal megemelheti, a lehívásra a kínálati ár bejelentésétől számított 30 napon belül kerülhet sor.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!