A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Dolgozók ezrei alatt inog a szék

Vágólapra másolva!
Beindult ismét a hazai elbocsátó gépezet. Magyarországon a következő hónapokban több ezer ember veszítheti el a munkáját létszámcsökkentések miatt. Van, akinek több éves munkaviszony után mondanak fel kényszerűségből.
Vágólapra másolva!

Gyárbezárás, csőd és kényszerű létszámcsökkentés miatt kénytelenek a hazai cégek megválni a dolgozóiktól - írja a Világgazdaság.

Az idei év első negyedében több mint másfélszer annyi embert bocsátottak el a munkaadók, mint a tavaly, azonos időszakban. Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint most január-március között közel kilencezer dolgozónak mondtak fel. Az év második fele sem kegyelmez a munkavállalóknak.

A feldolgozóiparban működő cégek mellett a közigazgatás és az egészségügy foglalkoztatói jelentették be az illetékes munkaügyi központokhoz a legnagyobb létszámot érintő csoportos elbocsátásokat.

A közigazgatásban egy év alatt már így is 14 ezer embertől váltak meg a munkaadók, az első negyedévben további, csaaknem kétezer fős létszámcsökkentést jelentettek a munkaügyi központoknál a hivatalok.

A legmeglepőbb az egészségügyben zajló létszámcsökkentések alakulása: az első három hónapban több dolgozónak mondtak fel, mint tavaly egész évben.

Július végéig 1070 ember veszíti el a munkáját többek között a Jabil szombathelyi gyárában, mivel ebben az üzemben leáll a termelés. A gyártás átszervezése okozta az egri, kábelkötegeket gyártó Leoni 330 munkatársa állásának elvesztését is, ők szintén júliusban mennek utoljára munkába - derül ki a Világgazdaságból.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!