A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Emelkedéssel nyitott a magyar tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 104,78 pontos emelkedéssel, 27.366,92 ponton nyitott kedden. Az előző kereskedési nap záróértékéhez képest ez 0,38 százalékos erősödés.
Vágólapra másolva!

Alacsony forgalom mellett oldalazás várható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) keddi kereskedési napján. A jövő hét hétfőig nem valószínű különösebb fejlemény a magyar tőzsdén, így kedden is a hétfőihez hasonló lanyha üzletmenetre lehet számítani - mondta Blahó Levente, a Raiffeisen Bank elemzője az MTI-nek. A nemzetközi piacok továbbra is az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed kamatdöntésére várnak, ami szerda estére derül ki, így a hosszú hétvége után éreztetheti csak hatását a BÉT-en.

Amennyiben lesz amerikai kamatcsökkentés, a dollár tovább erősödhet, ez pedig az Amerikában jelenleg csúcson lévő olajár csökkenését idézi elő - mutatott rá. Szerinte tovább bonyolíthatja a képet a legfrissebb olaj készletezési adat, amelyet ugyancsak szerdán hoznak nyilvánosságra. Ha most is "pocsék" kép rajzolódik ki, az olaj tovább drágulhat, ezzel viszont a dollár csökkenhet - tette hozzá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!