A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Jelentősen erősödik a forint

Vágólapra másolva!
Tovább erősödik a forint. A budapesti bankközi devizapiacon szerda délelőtt 255,95/256,05 forint volt az euró árfolyama, azaz újabb két forinttal csökkent a közös európai deviza ára: kedd délután 258,15/25 forint, hétfőn 262,05/40 forint, pénteken pedig 264,70/80 forinton zárt a piac. A jelenlegi árfolyamszint január közepén volt jellemző.
Vágólapra másolva!

Továbbra is a sáveltörlés kiváltotta befektetői hangulatváltás áll az első helyen az okok között, de a kereskedők szerint a szerdai irányzat kialakulásában jelentős szerepe van a kedvező külső hatásoknak, a feltörekvő devizák erejének, a térségi devizák egymást erősítő jó szereplésének, az európai tőzsdék optimista nyitásának. A trendet támogatja az is, hogy az elért árfolyamszinten sokan érzik szükségét pozícióik zárásának, illetve sokan élnek devizahiteleik visszafizetésének lehetőségével - így a folyamat önmagát is erősíti.

A forint tovább erősödött a dollárral szemben is. Délelőtt 170,00 forinton is kereskedtek az amerikai devizával, míg tegnap még 173,45/55 forinton állt a dollár. Ehhez a forint általános erősödése mellett az is hozzájárul, hogy az euró árfolyama áttörte az 1,50 dolláros szintet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!