A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Gyengülhet a forint az amerikai válságra

Vágólapra másolva!
Alig változott a forint, az eurót 256,75/85 forinton jegyezték kedden reggel a budapesti bankközi kereskedelemben az előző nap délutáni 256,80/90 után. Hétfőn alig egy forintos sávban mozgott az euró árfolyam és keddre sem várnak a kereskedők ennél nagyobb elmozdulást.
Vágólapra másolva!

A szakértők előrejelzése szerint az euró 257-259 forintos sávban mozog majd. Nagy a valószínűsége annak, hogy kedden inkább gyengül azokra a felerősödött véleményekre, hogy recesszió közelébe került az amerikai gazdaság, ami rossz hír a feltörekvő piacok számára. Megfigyelők szerint a novemberi magyar külkereskedelmi számok várhatóan nem befolyásolják majd érdemben a forintot, hacsak nem valami meglepő adatot hoznak nyilvánosságra.

Az euró/dollár árfolyamban sem történt lényeges változás. A héten a brit jegybank kamatdöntése lehet némi hatással az árfolyamokra, addig azonban nem számítanak nagyobb mozgásra.

A dollárt 173,40/50 forinton jegyezték a budapesti bankközi kereskedelemben kedd reggel, lényegében megegyező árfolyamon a hétfő délutáni 173,35/45 forinttal. Kedden reggel vegyesen mozgott az euró más vezető devizákhoz képest, de csak szerényen mozdult el a hétfő késő esti szinthez képest.

Hétfő estére a dollár gyengült az euróhoz és a brit fonthoz képest, ugyanakkor erősödött a jenhez viszonyítva, miután a befektetők a magasabb megtérülést hozó devizák felé fordultak. Az eurót továbbra is erősíti az a várakozás, hogy csütörtökön az Európai Központi Bank (EKB) szinten tartja az irányadó kamatot. Kedden, röviddel 8 óra előtt 1 euró 1,4816 dollárt ért a hétfő késő esti 1,4832 dollár után. A dollár 106,90 jenre erősödött az előző napi 106,67 jenről.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!