A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Gyengült a forint az euróval szemben

Vágólapra másolva!
Az eurót 265,60/70 forinton jegyezték délelőtt kilenc órakor a budapesti bankközi kereskedelemben, de nyitás után járt az árfolyam 266 felett is volt, míg pénteken még 264,10/30 volt az euró.
Vágólapra másolva!

Az árfolyamcsökkenés a feltörekvő piaci devizákra általában is kiterjedt, nemcsak a forintot érintette. Oka az ázsiai értékpapír piacokon hétfőn lezajlott visszaesés, amely Tokió esetében közel 4,5 százalékos, Szöul esetében 1,5 százalékos, Hongkongban pedig egy százalékos index csökkenést hagyott maga után. A Dow Jones Pacific Stock Index két százalékkal esett.

A jen ezzel összhangban erősödik mind az euróval, mind pedig a dollárral szemben. A dollár 103 jen, az euró pedig 157 jen alá csúszott. Az euró/jen az elmúlt hét közepén még 162 közelében volt, a dollár ellenében pedig 108-nál. A jen erősödését általában a piac csökkenő kockázatvállalási hajlandósági-mutatójának tekintik. A török líra euróárfolyama például a reggeli nyitáskor 1,84-ről 1,88-ra esett, mintegy két százalékkal.

Ismét áttörte az 1,52 dolláros határt az euró hétfőn az európai devizakereskedelem kezdetekor és célba vette a még pénteken beállított 1,5238 dolláros árfolyam rekordját. Korábban az ázsiai kereskedési időszakban emelkedése még megtört az 1,5175-ös határnál. Kereskedők véleménye szerint az 1,5230-as technikai küszöb áttörése most egy 1,5350-ig ívelő pályát nyithat meg az euró előtt.

A dollárt 174,60/80 forinton jegyezték a budapesti bankközi kereskedelemben hétfőn délelőtt kilenc órakor, a péntek délutáni 174,05/15 után.

Hétfőn fontos európai és amerikai konjunktúra adatok kerülnek majd közzétételre és szolgálnak majd iránymutatóként az devizaárfolyamok további alakulásához. Mindkét gazdasági térségben a feldolgozóipari beszerzői menedzser index kerül közzétételre, valamint adatok közölnek az amerikai ingatlanpiac állapotáról, valamint megjelennek az első februári inflációs mutatók az eurózónából.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!