Nyomás nehezedhet szerdán a forintra

Vágólapra másolva!
Kissé erősödött a forint, a budapesti bankközi devizapiacon szerdán délelőtt negyed tízkor 235,50/60 forint volt az euró árfolyama, a kedd délutáni 236,20/30 forint után.
Vágólapra másolva!

A kereskedők szerint a miniszterelnök adójavaslatainak rövid távon nincs érzékelhető hatása, középtávon ugyanakkor befolyásolhatja majd az árfolyamszint alakulását.

A bankközi piacok meghatározója lehet, hogy az euró/dollár keresztárfolyam 1,4720 fölé jutott. Az amerikai deviza a forinttal szemben is gyengült: árfolyama 160,30/40 forint a keddi 161,20/30 forint után.

A többi térségi valutával együtt várhatóan a forintra is nyomás nehezedik szerdán és a továbbiakban belátható időn belül, mert a szerdai döntésével minden bizonnyal a Lengyel Nemzeti Bank is változatlanul hagyja alapkamatát, föltehetőleg a gazdaság gyengülésére és az infláció hullám hamaros enyhülésére hivatkozva. Előzőleg a magyar és a szlovák jegybank is a változatlanság mellett döntött. A forintnál erős ellenállás várható 237/eurónál, és rövid távon 240/euró végképp nem valószínű, írta elemzők véleményét idézve szerda reggel a Dow Jones hírügynökség.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!