A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Európa elrontotta Amerika jó napját Ázsiában

Vágólapra másolva!
Ötödik napja egymás után estek az ázsiai részvények hétfőn. A hangulatot kezdetben javította, hogy Amerikában megegyeztek a pénzügyi mentőcsomagról, de aztán Európa elrontotta a befektetők kedvét.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

A belga bank, a Fortis vasárnap esti részleges államosítása és 16 milliárd dolláros kormányzati tőkepótlása azt a benyomást keltette hétfőn, hogy nem lesz elég az amerikai 700 milliárdos csomag a pénzügyi szektor újjáélesztésére.

A vasárnapi, washingtoni megállapodás lényege az, hogy csak 250 milliárd dollár áll majd azonnal rendelkezésre a rossz hitelek bankoktól való kivásárlására Amerikában. További 100 milliárdhoz elnöki jóváhagyás kell, a maradék 350 milliárdról pedig a kongresszusnak újra döntenie kell majd.

A Sumitomo Mitsui Financial Group Inc., Japán harmadik legnagyobb bankja mínuszba került azután, hogy a Fortis belga bankot részben a belga, részben a holland és a luxemburgi állam kénytelen kisegíteni. Nagy-Britanniában a Bradford & Bingley Plc, a nagy jelzáloghitelező vár hasonló sorsra. Németországban a Hypo Real Estate szorult mentőhitelre a többi német banktól.

A Mitsui O.S.K. Lines Ltd., a hajózási nagyvállalat részvénye kifejezetten esett, miután rekord mértékben csökkentek a hajózási szállítási díjak. A Mitsui O. S. K. 4,7 százalékos veszteségét felülmúlta a versenytárs Kawasaki Kisen Kaisha Ltd. - amely a piacon harmadik a Mitsui mögött -, ez 5,4 százalékot zuhant, és a hasonló tevékenységet folytató Cosco Holdings Co. is egészen sokat veszített, 8,6 százalékot hanyatlott.

A Mitsui & Co., Japán második legnagyobb kereskedőháza 6 százalékot esett a nyersanyagok árcsökkenése miatt.

Mindennek hatására az MSCI Asia Pacific Index 1,7 százalékot vesztett. A japán Nikkei 225 Stock Average 0,9 százalékkal csökkent, a Sumitomón kívül esett az ausztrál piacon harmadik legnagyobb bank, a Westpac Banking Corp. (-1,4 százalék) is. Az Industrial & Commercial Bank of China Ltd., a világ legnagyobb értékű bankja, 2,7 százalékot zuhant.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!