Tévedésből erősödött a forint

Vágólapra másolva!
Drágult reggel a magyar deviza, az euró árfolyama hirtelen 240,20 forintról 239 forintra esett. Az elmozdulás hátterében egy rossz, később törölt tranzakció állt. Az európai fizetőeszköz árfolyama egyébként volatilis kereskedésben 238 és 242 forint között töltheti a keddi napot.
Vágólapra másolva!

Az euró árfolyamát követő grafikon alapján a hétfő délután és a kedd reggeli egyaránt 240 forintos árfolyam 9 óra körül hirtelen 239,20 forintra változott.

A hirtelen forinterősödés nem valós piaci folyamat volt, valószínűleg egy tévedésből elindított, később törölt tranzakció húzta el az árfolyamot - mondta a hirtelen elmozdulás okait firtató kérdésünkre Gondi István, a Raiffeisen devizakereskedője.

A szakember szerint a befektetők egyelőre arra várnak, hogy a nemzetközi piacokon megnyugodjanak a kedélyek, addig nem akarnak komolyabb pozíciókat kiépíteni. A bankközin a nemzetközi piacokról érkező hírek által irányított, volatilis - vagyis nagy kilengésekkel tarkított - kereskedésre lehet számítani alacsony forgalom mellett. Gondi István szerint az euró jegyzése 238 és 242 forint között ingadozhat a nap során.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!