Dollárgyengülés hozhat forintdrágulást

Vágólapra másolva!
A forint a kereskedés első felében negatív tar, majd erősödött. A nemzetközi piacokon bekövetkezett dollárgyengülés miatt az amerika deviza árfolyama öt forinttal csökkent. Szakértők szerint, ha az csütörtökön megjelenő amerikai makroadatok miatt tovább gyengül a dollár, az kedvezhet a forintnak.
Vágólapra másolva!

Szerdán a forint először a negatív tartományban mozgott, majd behozta hátrányát. A kereskedés első fetében a globális kockázatkerülési hullám miatt az euró árfolyama a 270 forint körüli szintről 272 forintra emelkedett. Ezt követően a nemzetközi piacon a dollár lejtőre került, ez pedig vásárlói kedvet hozott a régióban.

Ennek köszönhetően a térségi devizák visszafordultak, az euró magyar fizetőeszközhöz mért kurzusa 270 forint alatt is járt, nem sokkal 18 óra előtt 270 forint körül járt a jegyzés. Vagyis a forint a nap végére ledolgozta hátrányát. A dollár jegyzése egyébként 215 forintról 210 forintra csökkent. A régióban a zloty volt a főszerepben, a lenygel deviza árfolyama a zöldhasú lejmenetével párhuzamosan 2 százalékkal erősödött.

Amennyiben a dollár a csütörtöki munkaerő-piaci adatok miatt esetleg tovább gyengül, az erősítheti a magyar devizát, akár 265 forintig csökkenhet az euró árfolyama. eredményeként tovább gyengül az pozitív lesz a forintnak és 265 is erosödhet az euróval szemben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!