A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Tömeges elbocsátás hírére zuhant Ázsia

Vágólapra másolva!
Közel három százalékos gyengüléssel fejezte be a keddi napot a Nikkei index. Felerősödtek az amerikai gazdaságot övező aggodalmak azután, hogy a Citigroup 53 ezer állás felszámolását jelentette be. A Nikkei indexre nyomást gyakorolt az is, hogy a többi ázsiai piacon is estek a jegyzések.
Vágólapra másolva!

A válság további híreit itt olvashatja

"A befektetők nehezen költenek a pénzügyi szektorban addig, amíg a világgazdaság növekedésére nem mutatkoznak jelek" - mondta Kazuhiro Takahashi, tokiói elemző. A befektetők a válság fájdalmas jelzőjének tartják a növekvő munkanélküliséget. A hong kongi Hang Seng index 1,9 százalékot esett - írja a Reuters.

A Nikkei225 indexe 194,17 pontos , azaz 2,28 százalékkal 8328,41 pontra süllyedt. Hétfőn a Nikkei225 index 60,19 pont emelkedéssel 8522,58 ponton fejezte be a napot. Pénteken 2,7 százalékos nyereséggel zárta a napot az előtte több napon át gyengélkedő tokiói tőzsde. A tokiói záráskor a bankközi devizapiacon az euró 1,2613 dollárra gyengült, 0,0035 dollárral állt a hétfői késői szint alatt.

A bankpapírok közül az UFJ Financial Group mintegy 5 százalékot vesztett, a Mizuho Financial mintegy 3, a Sumitomo Mitsui Group 1 százalékkal lett olcsóbb. Az exportőrök közül a Sony, a Canon, a Panasonic 2-3 százalékos veszteséggel fejezték be a napot. Ugyanakkor a 8000 szint felé közeledő Nikkei mellett már keresetté váltak egyes papírok, így a nyugdíjalapok részvényeit vásárolták a befektetők.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!