A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

USA: a 23. bank ment csődbe idén

Vágólapra másolva!
A jacksoni székhelyű First Georgia Community Bankot bezárták a hatóságok pénteken, ezzel az Egyesült Államok déli szövetségi államában megbukott pénzintézet immár a 23. idén az USA-ban, amely csődbe ment.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt

Mindeközben a jelzáloghitelek törlesztése mélypontra került, az ingatlanok lefoglalása és zárolása pedig csúcsokat döntöget - írja a Bloomberg hírügynökség.

A First Georgia 237,5 millió dolláros mérlegfőösszegű bank volt. Az itt elhelyezett betétek nagyságrendje 197,4 millió dollár volt. A bezárásról a georgia-i bank- és pénzügyi hatóság döntött. A betéteket a szövetségi betétbiztosítási társaság, a Federal Deposit Insurance Corp. (FDIC) veszi át. Az FDIC azonban továbbadja ezeket a United Bank of Zebulonnak, amely szintén egy Georgia állambeli pénzintézet.

Az Atlanta délkeleti részén lévő négy First Georgia-fiók a következő banküzemi napon már a United neve alatt nyit meg. A United a First Georgia eszközei közül 60,6 millió dollárnyit vásárol meg, a többit az FDIC tartja meg, illetve később helyezi ki azokat.

A csőd kapcsán a Bloomberg megjegyzi, hogy a hatóságok 15 éve a legtöbb bankot zárták be idén, és közülük a Washington Mutual Inc. és az IndyMac Bancorp Inc. becsukása a legnagyobb bukások közé tartozik a gazdaságtörténetben. Csak novemberben öt bankot zártak be az USA-ban, ami utoljára 1994 júliusában fordult elő.

A First Georgia a déli szövetségi állam, Georgia negyedik bankja idén, amelyik csődbe megy. A pénzintézetet 1997-ben alapították. A First Geo

rgiának vannak fiókjai Jacksonban, Covingtonban, Griffinben és Locust Grove-ban. A hatóságok két hete a Community Bankot zárták be, ez volt az utolsó georgiai bank a First Georgia előtt, amely befejezte működését.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!