A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Nem várható nagy mozgás a tőzsdén

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 39,63 pontos emelkedéssel, 11 777,11 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,34 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

Mérsékelt ármozgásokkal indulhat a kereskedés csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén, napközben az Európában megjelenő vállalati adatok, majd az amerikai makrogazdasági mutatók befolyásolhatják az árfolyamokat.

Blahó Levente, a Raiffeisen Bank elemzője elmondta: a nemzetközi hangulat semleges, egyelőre nem látszanak határozott, piacbefolyásoló impulzusok, kivéve az olajár csökkenését, ami esetleg negatív hatással lehet a részvénypiacokra.

Az elemző szerint az európai tőzsdéket leginkább a nap folyamán megjelenő vállalati eredmények befolyásolhatják. Hozzátette, az eddig megjelent gyorsjelentések az eredmények romlásáról tanúskodtak. Délután az Egyesült Államokból érkező kiskereskedelmi és heti munkanélküliségi adatok adhatnak irányt a piacoknak.

A magyar piacon az előző napokhoz hasonlóan továbbra is kiemelkedő figyelmet kaphat az OTP és a Magyar Telekom. Az OTP pénteken megjelenő gyorsjelentésével kapcsolatban az ukrán leánybankot érintő esetleges bejelentést vár a piac, a távközlési cégtől pedig az osztalék közlését várják a befektetők - fejtette ki az elemző.

Az OTP Bank február 11-én 834 darab OTP törzsrészvényt vásárolt 2526 forintos átlagáron az ETF BUX OTP alap fedezése céljából - közölte a pénzintézet a tőzsde honlapján csütörtökön. A tranzakció után a bank saját tulajdonában 17 481 542 darab saját részvény van, ez az alaptőke 6,99 százalékának felel meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!