A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Európának nincs szüksége további költségvetési élénkítésre, a kormányoknak arra kell törekednie, hogy az eddig bejelentett intézkedéseket végre lehessen hajtani - fejtette ki a Wall Street Journalnak Jean-Claude Trichet, az Európai Központi Bank (EKB) elnöke.
Vágólapra másolva!

Trichet szerint addig nincs esély a kilábalásra, ameddig a bankszektor nem működik megfelelően. A jegybankár a fenti nyilatkozattak egyértelműen az európai kormányzatok mellé állt, amelyek nem fogadták el azt az amerikai javaslatot, miszerint globális szintű élénkítő csomagra lenne szükség a válság leküzdéséhez.

Washington költségvetési élénkítésre 787 milliárd dollárt szavazott meg, Európában azonban összesen ennek csak mintegy felét szánnák válságkezelésre. A legtöbben Németországot szerették volna rávenni az államháztartási kiadások növelésére, hoyg az így teremtett kereslet révén megsegítse azokat a környékbeli országokat, amelyek nagy mértékben függenek a német beszállításoktól.

Az EKB-val szemben az volt az egyik elvárás, hogy a Fedhez hasonlóan kezdje el felvásárolni az állampapírokat, de Trichet ezt visszautasította.

A gazadsági visszaesés egész Európár érinteni fogja, az eurózónán belül pedig elsősorban Írország és Spanyolország helyzete tűnik nehéznek, de gondok lehetnek Olaszországgal és Görögországgal is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!