Jól kezdett a hét utolsó napján a tőzsde

Vágólapra másolva!
Enyhe emelkedéssel kezdett a hét utolsó napján a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX 33,82 pontos emelkedéssel, 12 839,89 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,26 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

Jól álltak nem sokkal fél tíz előtt a vezető részvények is. Az OTP 4,41, a Mol 0,88, százalékos pluszban volt.

Csütörtökön 504,97 pontos emelkedés után 12 806,07 ponton zárt a BUX. A szerdai záróértékhez képest ez 4,11 százalékos növekedés. A részvénypiac forgalma 32,2 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Az év legalacsonyabb forgalmú tőzsdei kereskedési napján a magyar befektetők és a napon belül kereskedők határozhatják meg a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexének az irányát - vélték az MTI által megkérdezett elemzők pénteken. Nagypéntek lévén, a legtöbb nemzetközi tőzsde, így a főbb nyugat-európai börzék, a varsói tőzsde és az amerikai tőzsdék is zárva tartanak.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: minden évben a húsvét előtti nagypéntek az év legalacsonyabb forgalmú tőzsdei napja, és várhatóan idén sem lesz ez másként. Az elemző stabil árfolyamokat vár, minimális emelkedéssel vagy csökkenéssel. Kiemelte: elsősorban a napon belüli kereskedést folytató "day traderek" lehetnek többségben a piacon pénteken. Illés László a QUAESTOR Zrt. elemzője alacsony forgalom mellett stabil, de pozitív irányú kereskedésre számít. Az elemző szerint nagy a bizonytalanság az elmúlt napok jelentős emelkedése után, ezért nem várható a héten látott óriási növekedés folytatódása.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!